Ingrediënten
- 480 gram amandelpasta (kan vervangen worden door zadenpasta, b.v. tahin)
- 210 gram amandelmeel
- 4 grote eieren
- 75 gram ahornsiroop
- 2 el citroensap
- 2 eetlepels kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 6 gram bakzout (ruim een theelepel)
- Optioneel; 150 gram rozijnen.
Tip: Voor een minder zoet brood kun je de hoeveelheid ahornsiroop ook halveren.
Bereiding
- Verwarm de oven op 175°C
- Vet een broodvorm in van ongeveer 22 cm
- Meng de amandelpasta, eieren, ahornsiroop en de citroensap goed door elkaar.
- Meng de amandelmeel met de kaneel, nootmuskaat en bakzout en voeg dit aan het natte mengsel toe.
- Meng met een handmixer of keukenmachine tot een samenhangende , ietwat plakkerige bal. Het krijgt een beetje de structuur van zachte play-doh.
- Voeg nu eventueel de rozijnen toe.
- Vul de broodvorm (of cakeblik) met het deeg en strijk de bovenkant glad
- Bak voor ongeveer een 50 min tot een uur. Haal het brood uit de oven zodra deze gaar is. Laat je hem te lang staan dan wordt het brood droog.
- Laat goed afkoelen voor je er plakken van snijd. Je kunt dit brood overigens prima gebruiken voor wentelteefjes. Laat het brood dan het liefste een dag staan zodat het wat droger wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten