Ik maak zelf nooit zomaar taarten, maar voor onze verjaardagen sta ik hiervoor graag zelf in de keuken. Helaas is mijn verjaardag nog ver weg. Ik denk dus dat ik maar een uitzondering moet gaan maken om deze taart te kunnen proeven!
Bodem:
- 175 gram amandelmeel
- 120 gram pitloze dadels
- 15 gram geraspte kokos
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepel water
- 1 banaan
Vulling:
- 340 gram cashewnoten
- 400 milliliter kokosmelk
- 140 gram gesmolten kokosolie
- 2 bananen
- 80 gram rauwe cacaopoeder
Garnering:
- Geraspte kokos
- Handje vers fruit (bijvoorbeeld frambozen)
Bereiding
- Vet een springvorm van ongeveer 18cm in met wat kokosolie en bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Je kunt ook een iets grotere springvorm gebruiken (bijv 23cm), dan wordt je taart een stukje platter.
- Doe het amandelmeel, de pitloze dadels, kokos, vanille extract en water in de keukenmachine en laat dit tot een egaal mengsel draaien.
- Stort de bodem in de springvorm en verdeel dit over de volledige bodem van de springvorm. Druk goed aan.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de bodem (Als je een springvorm gebruikt die groter is dan 18cm heb je 2 bananen nodig voor de bodem). Zet de springvorm vervolgens in de koelkast.
- Doe de cashewnoten (je hoeft ze niet te weken) met de rest van de ingredienten (kokosmelk, gesmolten kokosolie, 2 bananen en cacaopoeder) en laat dit in een paar minuten draaien tot een mooi egaal mengsel.
- Schenk dit mengsel op de bodem in de springvorm en laat de chocolade-banaantaart minimaal een uur of vijf in de koelkast opstijven.
- Snijd de taart in punten en garneer met geraspte kokos en vers fruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten