dinsdag 5 mei 2015

Bietenpannenkoekjes

Vandaag ontbijt ik met deze bietenpannenkoekjes die niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond zijn! Ze zijn trouwens heel goed in te vriezen, dus ik bak nog even door!

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 grote geschilde en geraspte bieten
  • 1/2 appel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • Snufje zout
  • Kokosolie of olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Doe de geraspte bieten, eieren en appel in de blender en maal alles tot een egale massa. 
  2. Voeg kokosmeel, kaneel, koekkruiden en het zout toe en meng het goed door elkaar.
  3. Verhit olie in een pan en doe per pannenkoekje een eetlepel in de pan. Bak het op een laag vuurtje aan weerszijden bruin.
  4. Herhaal dit tot het beslag op is.

Omdat ik zelf niet een heel groot fan ben van de bietensmaak heb ik een heerlijke zelfgemaakte appelmoes als beleg gebruikt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten