zondag 31 mei 2015

Eierkoeken

Ze zijn gezond en nog lekker ook! Deze Eierkoeken zet je in een mum van tijd op tafel.

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel (ander glutenvrij bakmeel, zoals boekweit- of rijstemeel, kan ook)
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl rasp van de citroenschil
  • 1/2 tl baking soda (vermengd met een beetje citroenzuur om het te activeren)
  • snuf zout


Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker in je keukenmachine tot een luchtig mengsel. Ik heb mijn keukenmachine zo’n 5 minuten laten draaien. Mix de citroenschilpoeder met het amandelmeel, het zout en de baking soda. Mix dit vervolgens kort met het eimengsel.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6-8 hoopjes over de bakplaat.
  4. Bak de eierkoeken in 10-15 goudbruin. Langer kan eventueel ook, dan krijg je harde eierkoeken

foto (14)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten