maandag 4 mei 2015

Mayonaise

Vandaag maakte ik mijn heerlijk gevulde paprika's (met de eerste slablaadjes uit mijn moestuin!!). Omdat daarvoor mayonaise nodig is maakt ik deze zelf. En omdat ik hem zo lekker vind smaken deel ik hem graag met jullie!

Benodigdheden

  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 mililiter olijfolie (niet de extra vierge!)
  • Peper en zout naar smaak
  • Een staafmixer
Let op! Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereiding 

  1. Doe allereerste een ei in een bakje waar de staafmixer in kan. Ik gebruik zelf een maatbeker.
  2. Doe daarna de mosterd, dan de citroensap, dan de peper en zout en als laatste de olijfolie erin.
  3. Zet de staafmixer op de bodem en zet hem aan.
  4. Trek de staafmixer langzaam onhoog, in ongeveer 10 seconden, zodat het één emulsie word.
  5. De mayonaise kan je in een goed afgesloten pot ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten