maandag 22 juni 2015

Appelkruimel met ijs

Een heerlijk toetje of tussendoortje met een lekker bolletje ijs erbij!



Ingrediënten
Appelkruimel
  • 100g gemengde noten
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • 1 el honing
  • 1 appel

IJs
  • 2 bananen, ingevroren zonder schil
  • 2 el amandelpasta (of zonnebloempasta)
  • 1 tl kaneel

Tip: leg de banaan 24 uur van te voren in de vriezer. 

Bereiding
Appelkruimel
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer gemende noten, kokosolie en honing in een foodprocessor en maal tot een kruimelig geheel.
  3. Leg de notenkruimels op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten goudbruin, je hebt nu een soort cruesli.
  4. Was de appel en zet deze op de spiraalsnijder met het mes voor plakjes; snijd in dunne plakjes en verdeel over 2 kommen.

IJs
  1. Combineer bananen, amandelpasta en kaneel in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. Verdeel het ijs over de appelplakjes en garneer met de notenkruimels.




http://www.eetpaleo.nl/dessert/appelkruimeltoetje-met-ijs/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten