zondag 14 juni 2015

Raw Cheesecake

Vandaag vierden we de verjaardag van Bas, dus werd het tijd om een heerlijke gluten-, lactose- en suikervrije taart te maken! En ik kan je zeggen.. hij is heerlijk!


Ingrediënten 
Voor de bodem
  • 150 gram dadels
  • 150 gram witte amandelen
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • snuf zout
Voor de vulling
  • 250 gram cashewnoten
  • 100 ml kokosolie
  • 100 ml honing
  • sap en rasp van een biologische citroen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 250 gram frambozen
  • Springvorm van 20cm
Bereiding

Week de cashewnoten minimaal 2 uur. 

Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn. Bekleed een taartvorm vooraf met bakpapier. Op deze manier blijft je taart niet plakken. Verspreid 2/3 van het mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan. Zet de vorm even in de vriezer.

Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Let erop dat de kokosolie afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar. Wanneer de kokosolie te warm is kan het mengsel gaan schiften. De bedoeling is dat je uiteindelijk een gladde massa krijgt.
Giet ongeveer 2/3 van dit mengsel over de bodem. Met een vochtige spatel kun je het mengsel goed verdelen.
Doe hier vervolgens de rest van de bodem en wat frambozen op.
Het overige deel van het mengsel meng je met een flinke handvol frambozen. Dit is de bovenste laag van je taart. Giet dit in je springvorm en strijk ook hier je mengsel glad met een natte spatel. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de vriezer.
Voor gebruik kun je de taart ontdooien in de koelkast. Wil je een stuk bewaren, doe dit dan in de vriezer.

http://www.eatpurelove.nl/recepten/glutenvrij/raw-cheesecake-glutenvrij-suikervrij-en-zuivelvrij/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten